چگونه حافظه کش ویندوز را پاک کنیم؟ + آموزش تصویری

سیستم عامل فایلهای موقتی را درون حافظه دستگاه نگهداری میکند که به آن حافظه کش ویندوز می گویند و برای اجرای سریعتر برنامهها و سرویسها به کار میرود. اگرچه این اطلاعات میتوانند در باز شدن برنامه ها و فایل ها مفید باشند اما انباشته شدن آن ها می تواند حجم زیادی از هاردتان را اشغال کند. کاربرانی که حجم محدودی فضا در اختیار دارند این مشکل میتواند برای آنها چشمگیر باشد. پاکسازی سیستم از فایل های موقت میتواند سریعترین راه ممکن برای آزادسازی فضای هارد شما باشد و عملکرد سیستم شما را بهبود بخشد.
در این مقاله انواع روش های پاک کردن فایل های موقت در ویندوز را یاد خواهیم گرفت.
1. فایل های cache آپدیت ویندوز
فایل های بروزرسانی ویندوز به عنوان حافظه کش ویندوز معمولا فضای زیادی را اشغال می کنند و این فضا بعضی اوقات تاحدود 20 گیگ میرسد و میتواند آزار دهنده باشد. این فایل ها بعد از بروزرسانی ویندوز بطور کامل پاک نخواهند شد و ما باید این فضا را پاکسازی کنیم.
قبل از پاک کردن کش قسمت آپدیت ویندوز باید آن را غیرفعال کنیم. برای این کار منوی استارت را باز کرده و Command Prompt را اجرا کنید ، سپس این دستور را بنویسید:
net stop wuaserv
حالا FileExplorer را باز کرده و وارد مسیر C:\Windows\SoftwareDistribution\Download شوید. محتوای درون پوشه Download را پاک کرده و سپس دستور زیر را در Command Prompt وارد کنید تا آپدیت ویندوز فعال شود:
net start wuaserv
2. فایل های Temp
منظور از Temp فایل های موقت حافظه کش ویندوز است که هنگام ایجاد یا تغییر یک فایل دیگر به عنوان واسطه ایجاد می شوند. این فایل ها می توانند یکسری داده های موقتی که برای مدت کوتاهی برای برنامه ها نیاز هستند را نگهداری کنند. شما می توانید این فایل ها را بعد از مدتی حذف کنید.
فایل های Temp در اصل برای افزایش سرعت اجرای برنامه ها هستند ، اما انبوه این فایل ها مانع سرعت سیستم می شوند و فقط حافظه سیستم را اشغال می کنند.
ویندوز برای این مسئله ابزار های داخلی در نظر گرفته که نیازی به نصب برنامه های جانبی نیست و خیلی راحت می توانید فایل های Temp را پاک کنید.
برای پاک کردن این نوع فایل ها فقط کافیه منوی استارت را باز کرده ، برنامه Disk Cleanup را جستجو کرده و سپس آن را اجرا کنید. سپس درایوی که ویندوز روی آن نصب شده را انتخاب کنید و منتظر باشید تا فایل های سیستم تجزیه و تحلیل شوند. در زیر پنجره Disk Cleanup به غیر از گزینه Temporary Files تیک تمام گزینه ها را بردارید و سپس روی OK کلیک کنید.
3. حافظه Cache مرورگر
با بازکردن هربار مرورگر ، صفحه هایی که شامل کدهای HTML , CSS , JavaScript و فایل های تصویری است را به حافظه پنهان مرورگر اضافه می کند. در دفعه بعد اگر شما قصد بازکردن همان صفحات وب را داشته باشید ، مرورگر از فایل های Cache برای بارگذاری سریع تر صفحات استفاده می کند.
حافظه Cache مرورگر باعث کاهش استفاده از پهنای باند مورد استفاده را می دهد و تجربه کاربر با وب را بهبود می بخشد ، اما این حافظه ممکن است باعث شود تا کاربران با برخی مشکلات مواجه شوند.
به عنوان مثال اگر یک صفحه وب تغییر کند اما مرورگر شما همچنان داده حافظه کش قدیمی را بارگذاری کند ممکن است سایت نتواند آن طور که تعیین شده است عمل نماید. بنابراین بهتر است هرچند وقت یک بار به منظور جلوگیری از چنین اتفاقاتی و همچنین آزاد کردن فضای ذخیره سازی نسبت به پاک کردن کش مرورگر مثل فایرفاکس خود اقدام کنید.
4. DNS Cache
هنگام رفع مشکلات مربوط به آلودگی در حافظه پنهان یا سایر مسائل مربوط به اتصال اینترنت، ممکن است نیاز به پاک کردن کش dns باشد. در مورد DNS بیشتر بدانید!
هنگامی که شما به یک وب سایت دسترسی پیدا می کنید، رایانه شما اساساً داده مربوط به آن وبسایت را با استفاده از چیزی به نام Domain Name System از یک رایانه دیگر در اینترنت درخواست می کند.
Domain Name System یک شبکه رایانه ای است که مسیر ترافیک اینترنتی را بین مبدد و مقصد تعیین می کند. ساده ترین مثالی که در این مورد می توان زد خدمات پستی است. نامه کاربر چندین بار به ادارات پستی مختلف منتقل می شود تا در نهایت به گیرنده برسد. حال پست الکترونیکی را جایگزین همین مثال کنید.
هرگاه که ویندوز یک مسیر جدید را یاد می گیرد به طور موقت آن مسیر را در حافظه DNS خود ذخیره می کند. با این حال هنگامی که مسیر DNS تغییر کند، مسیر ذخیره شده در کش منسوخ می شود. همین امر می تواند مشکلاتی همچون عدم بارگذاری یک وبسایت خاص را به وجود بیاورد.
پاک کردن کش DNS کاملآً بی ضرر است. انجام این کار در بهترین حالت می تواند مشکلات مسیریابی شما را رفع نماید و در بدترین حالت نیز ضرری برای شما نخواهد داشت.
برای پاک کردن کش این بخش منوی استارت را باز نموده، اپلیکیشن Command Prompt را جستجو و سپس اقدام به راه اندازی آن کنید. در نهایت دستور زیر را در محیط Command Prompt بنویسید:
ipconfig/flushdns
ممنون می شویم تا تجربیات خود را درباره حافظه کش ویندوز با ما به اشتراک بگذارید ، منتظر نقد و نظرات شما عزیزان هستیم 🙂
وارد بلاگ از صفر شوید و با دنیای تکنولوژی و علم کامپیوتر پیش بروید…
آکادمی آموزشی از صفر